Het Immuunsysteem en Primaire Immuundeficiëntie (PID)

Geaccrediteerd voor V&VN en VSR voor 1 punt (1-3-2024 – 1-3-2025)

Inleiding

In deze e-learning module, die gaat over het Immuunsysteem en Primaire Immuundeficiëntie, of PID, zal eerst globaal de werking van het immuunsysteem worden besproken. Daarbij komen het aangeboren en verworven afweersysteem en de rol van immunoglobulinen aan de orde. Daarna wordt besproken wat een primaire immuundeficiëntie is en wat mogelijke waarschuwingssignalen zijn. Tot slot wordt kort één van de behandelmogelijkheden van PID doorgenomen, namelijk immunoglobulinevervangingstherapie, en hoe deze therapie toegediend kan worden.

Werkwijze

Deze e-learning module bestaat uit 3 hoofdstukken. De hoofdstukken bevatten voice-overs, tekst, afbeeldingen en interactieve elementen. Luister naar de voice-overs, bekijk de figuren, klik op de triggers en lees de teksten. Elk hoofdstuk eindigt met een korte ‘test je kennis’ om te kijken of je de stof goed begrepen hebt.

Deze e-learning sluit af met een eindtoets. In deze eindtoets moet je minstens 70% van de vragen goed beantwoorden om de accreditatie te verdienen.

 


Inloggen

Maak hier je account aan en log in om een module te volgen.

Inloggen

U bent ingelogd

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?